Sunday, 21/10/2018 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Të fundit

Mjeksia Islame

Mburoja e muslimanit

 • A është ”njeri i keq” ai që merr mësysh apo?
  A është ”njeri i keq” ai që merr mësysh apo?

  Mësyshi ndodh edhe ne sende.Profeti Muhammed Sel All-llahu alejhi we selema ka thene: Eshte dicka reale qe ndodh ne te vertete, edhe malin e shkaterron!. Mesyshi eshte shikim qe leshohet nga nje person me (zili, urrejtje, dashuri, çudi).''Nuk ka te bej me tipet e njerezve, i keq apo i mire kjo gje ndodh.''Nga dashuria ka…

 • Prej lutjeve kur dikujt i ngushtohet dunjaja!
  Prej lutjeve kur dikujt i ngushtohet dunjaja!

  Prej lutjeve kur dikujt i ngushtohet dunjaja! O Mbikëqyrës i Përhershëm e i Përjetshëm, nuk ka Zot tjetër përveç Teje, me Mëshirën Tënde të kërkoj ndihmë! Zoti ynë, ne jemi në nevojë të Mëshirës Tënde, mos i lër çështjet në dorën time sado të vogla të jenë ato, përmirësomë mua dhe jetën time në përgjithësi,…

Rukje

Shendeti

Kush e qeverisë një vend 3 vjet dhe nuk arrin me e ndërtua një spital për ta shëruar vetveten dhe bijtë e atij vendi, ai vërtetë duhet të jetë një dështak
Kush e qeverisë një vend 3 vjet dhe nuk arrin me e ndërtua një spital për ta shëruar vetveten dhe bijtë e atij vendi, ai vërtetë duhet të jetë një dështak

Gjatë shërimit të ish kryemnistrit të Kosoves në Gjermani, një anesteziolog e pyet infermieren që shërbente aty: Kush është ky?! Ajo i thotë: Ky ka qenë kryeminister i Kosoves 3 vjet Ai i thotë: Si duket paska qenë udhëheqës i dështuar !! Ajo i thotë: E si e dini që është dështak përderisa ju nuk…

Me Shume

Sëmundjet

 • Me mjaltë kundër plagëve
  Me mjaltë kundër plagëve

  Për plagë Plagën duhet lyer me mjaltë dhe të lidhet duke pasur kujdes të mos laget fasha, e vetëm pas tri ditëve të hiqet fasha. Do të jesh i befasuar me shërimin e plagëve pa kurrfarë mbledhjesh qelbi dhe pasoja të ngjashme. Por kujdes që mjalta të jetë e vërtetë!

 • Simptomet e kancerit te prostatës
  Simptomet e kancerit te prostatës

  Në fazat e hershme, njerëzit mund të mos ken asnjë simptom. Më vonë, simptomat mund të përfshijnë: 1. Urinim i shpeshtë, sidomos gjatë natës. 2. Vështirësi duke filluar urinimin ose ndalim të urinimit. 3. Lumë i dobët ose ndërprerëje urinare. 4. Ndjesi të dhimbshme ose djegie gjatë urinimit ose derdhje pa e ndjerë. 5. Preyencë…

 • Sëmundjet reumatizmale
  Sëmundjet reumatizmale

  Sëmundjet reumatizmale: Pejgamberi ynë, Muhamedi (Paqja dhe bekimet e Allahut qofshin mbi të!) ka thënë: “Me të vërtetë, kjo fara e zezë është shërim për çdo sëmundje, përveç helmueses.” Aisha tha: “Ç’është helmuesja?” Pejgamberi tha: “Vdekja!” [Trans. Buhariu]. Marrja e dozës orale ditore dhe aplikim në pjesët me dhembje dy herë në ditë për rreth…