Friday, 18/1/2019 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Mjeksia Islame

Mburoja e muslimanit

 • Ajet shume i fuqishëm për mbrotje ndaj magjisë dhe sehribazit
  Ajet shume i fuqishëm për mbrotje ndaj magjisë dhe sehribazit

  Ajet shume i fuqishem per mbrotje ndaj magjis dhe sehribazit JA ‘EJJUHEL-LEDHINE ‘AMENU EDHKURU NIA’MET ALLAHI ‘ALEJKUM ‘IDH HEMME KAUMUN ‘ EJEBSUTU ‘ILEJKUM ‘EJDIJEHUM FEKEFFE ‘EJDIJEHUM ‘ANKUM WE ETTEKUALLAHE WE ‘ALA ALLAHI FELJETEVEKKELIL-MU’UMINUN . (Maide-11) O ju që besuat! Përkujtojeni të mirën e All-llahut ndaj jush kur, një popull tentoi të zgjasë duart e veta…

 • Sihri i cmendurise dhe vdekjes ja simptomat
  Sihri i cmendurise dhe vdekjes ja simptomat

  Çmenduria dhe vdekja Personi do të humbasë kontrollin e tij, ka dyshim për gjithçka dhe të gjithë, flet vetëm, mendon se ai është dikush tjetër, sheh gjëra, bën lidhje ndërmjet të gjitha llojeve të gjërave, etj Lidhur me vdekjen: person do të joshet për të kryer vetëvrasjes dhe të ndjen diçka që e shtynë atë…

Rukje

Shendeti

Pse kemi ngërçe të muskujve?
Pse kemi ngërçe të muskujve?

Ngërçet janë tkurrje themelore të muskujve dhe tkurrjet me të cilat aktivizohen muskujt tuaj, por, për dallim nga tkurrjet e rregullta, këto tkurrje janë shumë të dhimbshme. Kur muskujt bien ngërç, tkurrjet janë të pavullnetshme. Në mënyrë që të ndodhë tkurrja, nervi apo grupi nervor duhet të aktivizohet. Disa acarime që aktivizojnë atë grup nervor…

Me Shume

Sëmundjet

 • DISA MENYRA SE SI TE KUJDESEMI PER TE GJITHA SEMUNDJET!!
  DISA MENYRA SE SI TE KUJDESEMI PER TE GJITHA SEMUNDJET!!

  “Të kemi shëndetin” themi shpeshherë kur përballemi me probleme të vogla a të mëdha në jetën e përditshme. Se shëndeti fizik e mendor janë ato çka e bëjnë të plotë trupin e njeriut e vetë jetën. Sigurisht, sëmundjet mund të kurohen në spitale e klinika mjekësore, por, nëse do ishte e mundur, parandalimi është rruga…

 • Sëmundjet depresive
  Sëmundjet depresive

  Para së gjithash, disa nga ju do ta shohin të habitshme por ka një numër muslimanësh të cilët nuk e kuptojnë faktin që muslimanët mund të sëmuren fizikisht nga sëmundje depresive ose të vuajnë nga probleme mendore. Pse ndodh kjo? Unë nuk e di, por kjo ka mundësi të ketë të bëjë me tabu të…

 • Për shërimin nga gajasura – mekja
  Për shërimin nga gajasura – mekja

   Për shërimin nga gajasura – mekja – [frymëmarrjes me ndërprerje nga lodhja] dhe frymëmarrjes me vështirësi [gulçimit]: Ibnul Kajjimi ka thënë: Nëse pihet një sasi e vogël e kokrrës së zezë me ujë, ndihmon nga gajasura dhe frymëmarrja me vështirësi [tarentula]. Profeti Muhamed (a.s.) gjithmonë i ka këshilluar muslimanët të kujdesen për shëndetin e tyre…