Tuesday, 14/8/2018 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame
Tirana
0C

Mjeksia Islame

Mburoja e muslimanit

 • Si t’i mjekosh fëmijët dhe shtëpiarët
  Si t’i mjekosh fëmijët dhe shtëpiarët

  Si t’I mjekosh fëmijët dhe shtëpiarët Vetë I dërguari s.a.v.s e lexonte rukjen për fëmijët dhe shtëpiarët e tij.E lexonet rukjen mbi Hasanin e Hysejnin si dhe mbi Aishen dhe Ummu Selemen. Nëse do t’a lexosh rukjen për shtëpiarët e tu,të cilët kanë këkodhëmbje apo ndonjë sëmundje tjetër,atëherë pasoji këtë udhëzime: 1)Merr abdest edhe ai,mbi…

 • Tre kategorive nuk u kthehen lutjet mbrapsht
  Tre kategorive nuk u kthehen lutjet mbrapsht

  Tre kategorive nuk u kthehen lutjet mbrapsht Profeti (Paqja dhe bekimet e Zotit qofshin mbi të!) ka thënë: “Tre kategorive nuk u kthehen lutjet mbrapsht: Prijësit të drejtë, agjëruesit kur çel iftarin dhe lutja e atij të cilit i është bërë padrejtësi.” E transmeton Tirmidhiu me nr. 2525. Albani e ka konsideruar hadith të saktë…

 • Si ta mbroni veten tuaj nga çdo e keqe
  Si ta mbroni veten tuaj nga çdo e keqe

  Si ta mbroni veten tuaj nga çdo e keqe Nga Abdullah bin Hubejb (radijAllahu anhu) përcillet të ketë thënë: “Në një natë me shi dhe shumë të errët dolëm për ta kërkuar të Dërguarin e Allahut (sal-lAllahu alejhi ue sel-lem) që të na e falte namazin. Pasi që e gjeta më tha: “Thuaj!”, mirëpo unë…

Rukje

Shendeti

Ushqimi i përbashkët
Ushqimi i përbashkët

Erdhi koha t'i harroni angazhimet e fëmijëve tuaj me sporte të ndryshme, me kurse, pagat e trajnuesve, harxhimet e shkollave elite: nëse dëshironi të për- forconi mundësinë që fëmija juaj të jetë më i suksesshëm, atë mund ta bëni në mënyrë shumë të thjeshtë - ulja në tryezën familjare, e lirë dhe e rregullt. Fillimisht…

Me Shume

Sëmundjet

 • Inflamacioni viral i melcise hepatitet!
  Inflamacioni viral i melcise hepatitet!

  Sipas specialistëve të shëndetit publik bartësit kronikë të hepatitit B në vendin tonë janë në shifra alarmante. Sëmundje e rrezikshme që kërcënon deri në vdekje dhe si të mos mjaftonte kjo, rreziku i transmetimit është tepër i lartë. Bëhet fjalë pikërisht për hepatitin B e cila është një sëmundje ngjitëse që prek mëlçinë dhe e…

 • Sëmundjet që shërohen me akupunkturë
  Sëmundjet që shërohen me akupunkturë

  Sëmundjet që shërohen me akupunkturë: -Kokëdhembjet (migrena) -Paralizat e ndryshme -Sëmundjet reumatike -Ishiasi -Lumbago -Alergjitë -Astma -Pagjumësia -Urinimi te fëmijët gjatë natës -Sëmundjet e lëkurës -Trashësia (zvogëlimi i peshës trupore) -Kozmetikë (mënjanimi i njollave, rrudhave) -Probleme të ndryshme shëndetësore

 • Për pastrimin e kthjelltësisë së fytyrës
  Për pastrimin e kthjelltësisë së fytyrës

      Për pastrimin e kthjelltësisë së fytyrës Për pastrimin e kthjelltësisë së fytyrës: Përziej një lugë të vajit të kokrrës së zezë me një lugë të vajit të ullirit dhe lyeje fytyrën me të. Qëndro në atë gjendje për një orë, pastaj laje fytyrën me ujë dhe sapun. Profeti Muhamed (a.s.) gjithmonë i ka…

Categories

Archives