Sunday, 21/10/2018 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Të fundit

Mjeksia Islame

Mburoja e muslimanit

 • Mos lejo të kalon dita jote pa mos e thënë këtë lutje
  Mos lejo të kalon dita jote pa mos e thënë këtë lutje

  Mos lejo të kalon dita jote pa mos e thënë këtë lutje: “All-llahume in-ni eudhu bike minel hem-mi ve huzni, vel axhzi vel keseli vel buhli vel xhubni, ve dale’id dejni ve galebetir-rixhal”. (O Allahu im, kërkoj mbrojtjen Tënde nga brengat dhe dëshpërimi, nga paaftësia dhe dembelia, nga koprracia dhe frika, nga zhytja në borxhe…

 • Duaja për largimin e shejtanit dhe pëshpëritjes të tij
  Duaja për largimin e shejtanit dhe pëshpëritjes të tij

  Duaja për largimin e shejtanit dhe pëshpëritjes të tij   Të kërkuarit mbrojtje nga Allahu [subhanehu ve teala], prej tij. Ebu Davudi 1/206, Tirmidhiu “Sahih Et-Tirmidhi” 1/77 sure El-Mu`minun: 98-99. Këndimi i ezanit. Buhariu 1/151, Muslimi 1/291. Duatë dhe leximi i Kur`anit. Pastaj, ajo që e largon shejtanin janë edhe lutjet e mëngjesit dhe të…

 • Lutje profetike për shërim nga syri i keq (mësyshi)
  Lutje profetike për shërim nga syri i keq (mësyshi)

  Transliterimi (duaja me shkronja latine): UĬIDHUKE BI KELIMEETIL-LAAHIT-TEEM-MEE-TI, MIN KUL-LI SHEJŤAANIN UE HEEM-MEH, UE MIN KUL-LI ĂJNIN LEEM-MEH.” [Kur e lexojmë duanë për vete në vend të “UĬIDHUKE”, themi: “EŬUDHU”.] Kuptimi shqip: “Të mbroj ty përmes fjalëve të plota të Allahut nga çdo shejtan dhe gjallesë e dëmshme dhe nga çdo sy dëmtues.” (Shih: El-Bukhari…

Rukje

Shendeti

Çfarë ndodh nëse e përzieni dhe hani mjaltin me sodën e bukës
Çfarë ndodh nëse e përzieni dhe hani mjaltin me sodën e bukës

Ideja për përzierjen e sodës së bukës me shurup të dafinës apo me mjaltë ndoshta në shikim të parë mund të duket diçka bizare, sepse besohet se qelizat e kancerit ushqehen me sheqer. Mirëpo, shkencëtarët pas 60 vjetëve kanë konstatuar se hulumtimet e tyre i kanë pasur në drejtimin e gabuar. Në fakt, qelizat e…

Me Shume

Sëmundjet

 • Dridhja e duarve – Pse ???
  Dridhja e duarve – Pse ???

  Pothuajse gjysma e njerëzve me këtë problem, (i cili lidhet me një mungesë komunikimi në tru), kanë edhe një anëtar në familje me të tillë shqetësim. Çdokush ka një paqëndrueshmëri të vogël në duar, që quhet dridhje fiziologjik. Këto vibracione normale, ndonjëherë mund të përkeqësohen, veçanërisht nëse pini shumë kafe, ose jeni shume të stresuar…

 • Aids, (Sida) Sindroma e imuno-mungesës së fituar
  Aids, (Sida) Sindroma e imuno-mungesës së fituar

  Aids, (Sida) Sindroma e imuno-mungesës së fituar Dispozitat islame për sëmundjen e aids-it I Dërguari (Paqja dhe bekimi i Allahut qofshin mbi të!) thotë: “Kur në një popull përhapet dhe zgjerohet prostucioni (zinaja), deri në atë masë, saqë ajo të bëhet haptazi, në të do të lajmërohen (shfaqen) murtaja dhe sëmundje të cilat nuk kanë…