Sunday, 21/10/2018 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Të fundit

Mjeksia Islame

Mburoja e muslimanit

 • Kur zgjohej Pejgamberi (salall-llahu alejhi ue selem) natën, thoshte:
  Kur zgjohej Pejgamberi (salall-llahu alejhi ue selem) natën, thoshte:

  KUR ZGJOHEMI NATËN Aishja (radijall-llahu anha) thotë: "Kur zgjohej Pejgamberi (salall-llahu alejhi ue selem) natën, thoshte: لا ﺇﻟﻪ ﺇلا الله ﺍﻟﻭﺍﺣﺩ ﺍﻟﻘﻬﺎﺭ، ﺭﺏ ﺍﻟﺳﻣﻭﺍﺕ ﻭﺍﻷﺭﺽ ﻭﻣﺎ ﺑﻳﻧﻬﻣﺎ ﺍﻟﻌﺯﻳﺯ ﺍﻟﻐﻔﺎﺭ “Askush tjetër dhe asgjë tjetër nuk meriton të adhurohet përveç Allahut të Vetëm e të Plotfuqishëm, Zotit të qiejve e të Tokës e çka midis tyre,…

 • Prej lutjeve kur dikujt i ngushtohet dunjaja!
  Prej lutjeve kur dikujt i ngushtohet dunjaja!

  Prej lutjeve kur dikujt i ngushtohet dunjaja! O Mbikëqyrës i Përhershëm e i Përjetshëm, nuk ka Zot tjetër përveç Teje, me Mëshirën Tënde të kërkoj ndihmë! Zoti ynë, ne jemi në nevojë të Mëshirës Tënde, mos i lër çështjet në dorën time sado të vogla të jenë ato, përmirësomë mua dhe jetën time në përgjithësi,…

 • Lutu me këtë dua dhe mësoja të tjerëve …(Ti që je i sprovuar me vesvese të shejtanit ,thuaje me zemër këtë lutje me dhjetëra herë në ditë)
  Lutu me këtë dua dhe mësoja të tjerëve …(Ti që je i sprovuar me vesvese të shejtanit ,thuaje me zemër këtë lutje me dhjetëra herë në ditë)

  Allahume in-neke sal-let-te aleja aduvven alimen bi ujubina jerana huve ve kabiluhu min hajthu la nerahum.Allahume Ajis-hu min-na kema ajestehu min rahmetike, ke kan-nit-hu min-na kema kan-net-tehu min afvike, ve baid bejnena ve bejnehu kema baadte bejnehe ve bejne rahmetike ve xhen-netike, in-neke ala kul-li shejin kadir اَللهمَّ إِنَّكَ سَلَّطْتَ عَليناَ عَدُوّاً عَلِيماً بِعُيويِنا يَرَانَا…

Rukje

Shendeti

Trekëndëshi i Bermudës, sa vërtetë është i rrezikshëm?
Trekëndëshi i Bermudës, sa vërtetë është i rrezikshëm?

Legjenda thotë se rajoni nëntropikal i Trekëndëshit të Bermudës në Atlantikun e Veriut është vend i qindra fatkeqësive tragjike dhe të pashpjeguara. Historitë që rrethojnë zhdukjen fatkeqe të avionëve dhe anijeve në zonën mes Majemit, Bermudës dhe Porto Rikos shpesh herë përqendrohen tek e mbinatyrshmja. Ka rrëfime plot fantazi që flasin për shkëputje në hapësirë-kohë…

Me Shume

Sëmundjet

 • Çka të përdori për përtaci?
  Çka të përdori për përtaci?

    Profeti(alejhi selam) ka thene: “Me te vertete perdoreni faren e zeze,ajo eshte sherim per cdo semundje pervec vdekjes” Pertacia 1-2 luge caji (5-10ml) vaji Fare Zeze te perzier me leng portokalli cdo mengjes ju ndihmon te jeni me aktiv gjate gjithe dites.

 • Cistet e vezoreve
  Cistet e vezoreve

  Cistet e vezoreve nganjëherë gjenden brenda vezoreve, e nganjëherë në sipërfaqe. Kjo qeskë është e mbushur me lëngje, apo me materie të fortë, por në disa raste me të dy materiet. Shumë hulumtues kanë thënë se shkaktari i këtyre cisteve është pjesërisht edhe debalancimi hormonal. Shkak i debalancimit hormonal mund të jenë disa rrethana të…