Tuesday, 14/8/2018 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame
Tirana
0C

Mjeksia Islame

Mburoja e muslimanit

 • Magji e lidhur me ushqim
  Magji e lidhur me ushqim

  Magji e lidhur me ushqim, në 95% të rasteve, problemet e tretjes: në stomak ose probleme me zorrë, të tilla si djegiet, të vjella, gazrat, gunga, thumbime.Këto vështirësi janë të përhershme në përgjithësi, por ato ndonjëherë zgjasin vetëm një periudhë të shkurtër pastaj zhduken. Ato janë të pashpjegueshme me mjekësi, por djegiet mund të qetësohen…

 • Pse pom qan Femija dhe po friksohet ne gjum?
  Pse pom qan Femija dhe po friksohet ne gjum?

  Pse pom qan Femija dhe po friksohet ne gjum? E merr një shishe me ujë dhe i lexon suren El Fatiha, Ajetul Kursin këto i lexon nga një her, ndërsa suren Ihlas, Felek dhe Nas i lexon tre her, dhe leximi tre her bëhet duke i lexuar të trijat. Pasi që ti lexon këto sure…

 • Lutjet e të pikëlluarit dhe të atij që ka dhimbje shpirtërore
  Lutjet e të pikëlluarit dhe të atij që ka dhimbje shpirtërore

  Lutjet e të pikëlluarit dhe të atij që ka dhimbje shpirtërore: “Allahumme rahmeteke erxhu. Ue la tekilni ila nefsi tarfete ajn. Ue aslih li she’ni kul-lehu. La ilahe il-la ente.” “O Zoti im! Mëshirën Tënde shpresoj. Mos më lër t’i mbështetem vetes sime as sa hap e mbyll sytë! M’i rregullo të gjitha çështjet e…

Rukje

Shendeti

Disa sëmundje që parandalohen me shegë
Disa sëmundje që parandalohen me shegë

Shega është cilësuar si një mrekulli e vjeshtës, e teksa padiskutim luan një rol të rëndësishëm në organizmin tonë falë vlerave të rralla. Ky frut është ndër të rrallët mbi tokë për vlerat që ka për shëndetin. Shega ka efekt në uljen e kolesterolit dhe hipertensionit, parandalimin e episodeve kardiake si pasojë e ngushtimit të…

Me Shume

Sëmundjet

 • Duhma e keqe nga goja
  Duhma e keqe nga goja

  Duhma e keqe nga goja Nevojitet dy lugë mjaltë të përzihen në ujë, e mandej të vendoset në zjarr derisa të vloj dhe të krijohet avulli, dhe atëherë duhet thither avullin përmes hinkës që kthehet mbrapshtë mbi enë. Kjo përsëritet disa herë, e bashkë me këtë rregullisht përtypet dylli i bletës. Pas disa ditësh do…

 • Spondiliatroza, dhe kurat për shërimin e saj
  Spondiliatroza, dhe kurat për shërimin e saj

  Spondiliatroza është një sëmundje e shpeshtë. Pjesa që preket më shumë është ajo e shtyllës kurrizore. I sëmuri ndien dhimbje në bel dhe nuk mund të përkulet dot. Dhimbja përhapet nga fundi i belit deri në afërsi të bishtit të vertebrës së fundit. Dhimbja shkon deri në zverk. Dhimbjet e shkaktuara shpeshherë bllokojnë edhe frymëmarrjen.…

Categories

Archives