Thursday, 30/3/2017 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Studiuesja muslimane, sërish merr çmimin ndërkombëtar për mjekësi


Studiuesja muslimane, sërish merr çmimin ndërkombëtar për mjekësi


muslimane cmim

Egesta Lopçi, studiuesja myslimane me origjinë shqiptare, por e diplomuar në Bolonja në vitin 2006, në kirurgji ka fituar për të dytin vit radhazi çmimin ndërkombëtar në fushën e kërkimeve mjekësore nga “European Association of Nuclear Medicine”, për idetë e saj novatore në aplikimin e tomografisë dhe PET-it, si metoda diagnostikimi të kancerit të prostatës.

Ndonëse thuajse e panjohur në Shqipëri, Egesta Lopçi është specializuar në 2011 për mjekësi nukleare dhe është mjaft e angazhuar në fushën kërkimore onkologjike në Itali, thuajse për të gjitha llojet e tumoreve, pranë ”Humanitas Clinical and Research Center” në Milano.

Ajo është autore e 75 artikujsh të ndryshëm shkencorë, ndërsa është specializuar edhe në Hollandë e Britaninë e madhe për onkologjinë pediatrike.

Një shkrim tjetër i dobishëm  Numri i të vrarëve në Siri mund të jetë mbi 200,000

Categories

Archives