Thursday, 30/3/2017 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame
Tirana
0C

Spanjë, kryeqyteti vazhdon të vlojë nga mbeturinat


Spanjë, kryeqyteti vazhdon të vlojë nga mbeturinat


spanja

Madridi ka hyrë në javën e  dytë të grevës së pastruesve të rrugës, përderisa kryeqyteti spanjoll është i mbuluar nga mbeturinat.

Protesta e organizuar nga kompanitë e kontraktuara të pastrimit kundërshton planin qeveritar për reduktimin e pagave për 40 për qind të punëtorëve, si dhe largimin nga puna të 1/5 së tyre.

Në Madrid, një pastrues paguhet nga 1 mijë deri në 1200 euro në muaj për të pastruar qytetin 3 milion banorësh.

Ndërkohë kryeqyteti është në një situatë skandaloze me qytetarë dhe turistë që kapërcejnë çdo ditë në mes të një deti mbeturinash, dhe gjendja mund të përkeqësohet edhe më shumë nëse nuk arrihet  një marrëveshje.

Një shkrim tjetër i dobishëm  Catherine Ashton mbajti një takim 2-orësh me Mohammed Mursi

Categories

Archives