Sunday, 25/2/2018 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame
Tirana
0C

Si të zgjidhësh nyjet që të lidh shejtani

Si të zgjidhësh nyjet që të lidh shejtani

Le të meditohet rreth këtij hadithi autentik në koleksionet e Buhariut dhe Muslimit nga Ebu Hurejra, se Pejgamberi alejhi selam ka thënë:

“Shejtani në fundin e kokës së ndonjërit prej jush kur flini lidh shumë nyje. E godet çdo nyje dhe thotë:
“Paç natë të gjatëdhe fli!” Nëse njeriu zgjohet dhe e përmend Allahun, i zgjidhet njëra nyje. Nëse merr abdest, zgjidhet edhe një nyje. E nëse
fal namazin, zgjidhet edhe një nyje tjetër dhe njeriu bëhet aktiv e shpirtdëlirë, përndryshe gdhihet përtac dhe shpirtligë.”

Ky është bilanci i lënësit të namazit të sabahut, shpirti i tij është i ligë dhe e tëra dita i kalon në përtesë.

/xhamiambret.com/

Categories

Archives