Quarta-feira’, 20/3/2019 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Si ta perdorim temjanin ne aromaterapi?Si ta perdorim temjanin ne aromaterapi?

Në aromaterapi përdoret për lirimin nga stresi, ngarkesa psikike, histeria dhe depresioni, larja me vajin e temjanit ndihmon në dhembjet menstruale dhe ndezja e rrugëve urinare. Ndihmon te bronkiti, asma, sinuziti, ftohjet e shpeshta dhe alergjitë.

Në hadith është shënuar se një njeri i ishte ankuar të dërguarit te All-llahut alejhi selam, se kishte kujtesë të dobët, prandaj i derguari i All-llahut, salAllahu alejhi we selam i kishte propozuar:
”Përdore TEMJANIN, sepse ai e mbush zemrën gjallëri dhe është ilaq kundër harresës”.Gjatë natës shkrij disa kokrra TEMJAN në ujë dhe atë tretësirë pije në mëngjes në lukth të zbrazët.
Disa nga dobitë e temjanit janë si vijon:
ndihmon shërimin e tuberkulozit, gjakrrjedhjes, dhembjes së barkut dhe diaresë,  ndihmon tretjen e ushqimit,  eliminon gazrat,  eliminon plagëzat dhe pezmatimet e syve,  ndihmon rritjen e indit të ri te të thatit e stomakut, ndihmon në rastet e belbëzimeve dhe rritë kujtesën.


(Visited 3 times, 1 visits today)