Segunda-feira, 22/4/2019 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Shpërblimi i atij që i jep dikujt iftarShpërblimi i atij që i jep dikujt iftar

pyetje pergjigje

Pyetje:

-Sa i përket hadithit “Kush i përgatit (dhuron) dikujt iftar, ai fiton shpërblimin e agjërimit të tij, duke mos ju pakësu tjetrit”, a është këtu për qëllim që nëse i jepet iftar vetëm të varfërit, apo është për qëllim edhe i pasuri edhe i varfëri dhe a përfshihen këtu edhe të afërmit dhe shokët?

Përgjigje:

-Hadithi është gjithëpërfshirës, përfshin edhe të varfërin dhe të pasurin, përfshin agjërimin farz dhe atë vullnetarë, mirësia e Allahut xhele ve ala është është e gjërë.

Shejh AbdulAziz bin Baz –Allahu e mëshiroftë!-

Përktheu:

Mujdin Xh. Xhaferi

(Visited 1 times, 1 visits today)
Top