Tuesday, 28/3/2017 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Shpejton ngjitjen e thyerjeve


Shpejton ngjitjen e thyerjeve


Shpejton ngjitjen e thyerjeve:

Gjella e përgatitur prej thjerrëze [lloj groshe e quajtur në arabisht ades], qepe, vezëve të ziera dhe një lugë të madhe të pluhurit [pudrës] së kokrrës së zezë.
Në anën tjetër duhet bërë masazh vendet e afërta me ashtin e thyer që e pasojnë fashën [gjipsin] me vaj të kokrrës së zezë. Pas heqjes së gjipsit nga vendi i lënduar, lyhet vendi me vaj të ngrohur të kokrrës së zezë dhe bëhet masazh.

Një shkrim tjetër i dobishëm  Sëmundjet, në trajtimin e të cilave ndihmon qumështi i devesë

Categories

Archives