Thursday, 30/3/2017 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame
Tirana
0C

Shenjat e vdekjes së zemrës


Shenjat e vdekjes së zemrës


zemra vdekjeShenjat e vdekjes së zemrës.

Mëkat pas mëkati vdes zemra…
Për këtë kur iu është thënë Seid b Musejeb (Allahu e mëshiroftë):se Abdulmelik b Mervan ka thënë: kam ardhë me një gjendje që nuk po gëzohem me punën e mirë që veproj, e as nuk po pikëllohem me punën e keqe që veproj. Tash i ka vdekur zemra, dhe nuk ka vetëm një shenjë të vdekjes së zemrës, por ka disa shenja tjera, prej tyre:

– Gëzimi me veprimin e mëkatit dhe bërja e mëkatit haptazi.
– Lumturia kur takon mëkatarët.
– Depresioni kur sheh nënshtruesit e Allahut.
– Këmbëngulja në mëkate pa e shpejtuar pendimin.
– Mosmerakosja për ikjen e adhurimeve .
– Moslargimi i të keqes me : dore, gjuhë dhe zemer.

Përshtati: Valdet Kamberi

Një shkrim tjetër i dobishëm  Si u krijua Ademi nga te gjitha ngjyrat e tokes

Categories

Archives