Sábado, 23/2/2019 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame
No Data

Shëndeti oral, bazë për një trup të shëndoshëShëndeti oral, bazë për një trup të shëndoshë

Organizata “Human Care” ka realizuar aktivitete në kuadër të projektit “Vetëdijesimi i grave rreth kancerit të gjirit dhe teknikave të vetëkontrollimit” dhe “Edukimi i mbajtjes së higjienës trupore dhe orale” tek fëmijët me klasë të përziera me komunitete në Komunën e Fushë Kosovës”.

Përmes këtijë projekti synohet të rritet vetëdija tek fëmijët për rëndësinë e mbajtjes së higjinës orale dhe trupore.

Në bazë të hulumtimeve të bëra në Kosovë, del se fëmijët nga mosha 6 deri në 14 vjeç, kanë pesë deri në gjashtë dhëmbë të prishur, kanë deklaruar stomatologët.

Projekti u financua nga Komuna e Fushë Kosovës, Misioni i Kombeve të Bashkuara në Kosovë dhe Organizata “Human Care” e cila është edhe implementuese e projektit.