Tuesday, 28/3/2017 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

“Sëmundjet të cilat na godasin, a kemi dobi prej tyre?


“Sëmundjet të cilat na godasin, a kemi dobi prej tyre?


lule

Një njeri pyeti të Dërguarin e Allahut, sal-lallahu alejhi ve sel-lem: “Sëmundjet të cilat na godasin, a kemi dobi prej tyre?” I Dërguari i Allahut, sal-lallahu alejhi ve sel-lem: “Po, ato janë pastrim prej mëkateve”.
Ebu Seid el-Hudriu r.a. pyeti: “Madje edhe nëse kanë qenë ato të lehta?”
I Dërguari i Allahut, sal-lallahu alejhi ve sel-lem ka thënë: “Madje edhe kur ju shpon një gjemb, dhe një dhimbje më e vogël se kjo, do të keni shpërblim.”
Ebu Seidi e luti Allahun që sëmundjet ta përcjellin deri në vdekje, mirëpo kjo mos ta largojë prej haxhit, umres, xhihadit në rrugën e Allahut, e as prej namazeve të caktuara me xhemat. Cili do njeri që e prekte, ndjente nxehtësinë e trupit të tij, derisa vdiq. [Ahmedi, nr.10799,3/23]

Një shkrim tjetër i dobishëm  Namazi i natës
Tags:

Categories

Archives