Thursday, 17/1/2019 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Sallata jeshileSallata jeshile

sallate jeshile
Lactuca sativa (sallata jeshile)

Sallata jeshile e parandalon mbipeshën, por edhe paraqitjen e sëmundjeve malinje, pohojnë onkologët nga Teksasi. Në studim, në të cilin ishin përfshirë 3.800 persona, është zbuluar që ky ushqim përmban materie që bllokojnë qelizat e kancerit dhe ngadalësojnë zhvillimin e sëmundjeve të rrugëve të frymëmarrjes.
Veçanërisht të befasuar kanë qenë me efektin pozitiv te duhanpirësit. Në bazë të zbulimeve, mjekët janë të bindur që ushqimet vegjetariane me sallatë jo vetëm reduktojnë rrezikun nga paraqitja e tumoreve, por reduktojnë edhe ndikimet e dëmshme të ajrit të ndotur dhe alergjenit të pluhurit. Në atë kuptim, për mënyrën preventive rekomandojnë katër pjata me sallatë jeshile në javë, të cilat do të duhej që ta parandalojnë paraqitjen e kancerit të mushkërive.
Pëveq tjerash sallata shrëon edhe pagjumsinë,një pjatë sallatë gjysëm ore para se te shtriheni ne shtrat dhe gjumi është i garantuar.