Sunday, 22/10/2017 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Sadakaja (lëmosha)

Sadakaja (lëmosha)

 
sadakaja

Bamirësia (dhënia lëmoshë) karakterizohet nga dhjetë cilësi falënderuese; pesë të parat kanë të bëjnë me këtë botë, kurse të tjerat me botën tjetër:

-pastron pasurinë
-pastron njeriun nga mëkatet
-pengon sprovat dhe sëmundjet.
-mbjell gëzimin në mesin e të varfërve.
-shton bereqetin e pasurisë dhe bollëkun e riskut.
-është hije për bamirësin në Ditën e Gjykimit.
-lehtëson llogarinë.
-rëndon peshoren.
-ngre shkallët në xhenet.
-lejon (mundëson) kalimin e Siratit.

————————–———————–
Përktheu dhe përshtati: Ulvi Fejzullahu

Një shkrim tjetër i dobishëm  Katër gjëra e shkatërrojnë trupin, deri në vdekje:
Tags:

Categories

Archives