Monday, 23/1/2017 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Rregullat e ngrënjes në Islam


Rregullat e ngrënjes në Islam


buka
Obligim:
-Të fillosh me bismilah
-Ushqimi të jetë hallall
-Të jesh i kënaqur me atë që ke përpara prej ushqimit
-Falënderimi për dhuntinë

Sunet:
-Drejtimi këmbës së djathtë dhe ulja mbi të majtën
-Ngrënia para vetës
-Ngrënia me tre gishtërinjtë e dorës se djathtë (nëse ushqimi është prej atyre ushqimeve që hahet me dorë)
-Lëpirja e gishtërinjve në fund të ushqimit

Nga edukata:
-Pastrimi i duarve para dhe pas ushqimit
-Ngrënia me kafshata te vogla
-Përtypja e ushqimit
-Të mos shikojmë në fytyrat e atyre që i kemi përballë

image_pdf
Një shkrim tjetër i dobishëm  A i ke ditur këto gjëra për suren EL-KADR

Categories

Archives