Saturday, 16/2/2019 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame
Tirana
0C

Rëndësia e gjumit – Çfarë ndodhë nëse nuk flini mjaftueshëm?Rëndësia e gjumit – Çfarë ndodhë nëse nuk flini mjaftueshëm?

Rëndësia e gjumit – Çfarë ndodhë nëse nuk flini mjaftueshëm?

Mungesa e gjumit ju bën të ndiheni të lodhur dhe të mërzitur gjatë tërë ditës. Kjo mundë të ju shkaktoj problem serioze në përqendrim. Mungesa e gjumit mund të dëmtojë shëndetin tuaj fizik (sidomos zemrën). Disa studime kanë treguar se 8 orë gjumë për 24 orë është kërkesa mesatare për të rriturit. Por të gjithë njerëzit janë të ndryshëm dhe nevoja për gjumë mund të jetë nga 6 deri në 10 orë.
Nëse ndiheni të përgjumur gjatë orës 16:00 dhe 18:00, kjo dëshmon se nuk keni bërë pushim të mjaftueshëm gjat natës.