Saturday, 21/1/2017 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame
Tirana
0C

Qyteti Kordoba në Andalusi, a e keni ditur?


Qyteti Kordoba në Andalusi, a e keni ditur?


Kordoba

Qyteti Kordoba në Andalusi (pjesa muslimane e Spanjës) gjatë mesjetës:

Mbi një milion banorë, 3000 xhami, 800 shkolla publike, 300 banjo publike, rrugë të shtruara, rrugë të ndriçuara, biblioteka me 500.000 libra.

Në Europë gjatë mesjetës:

Asnjë qytet me mbi 50.000 banorë, asnjë shkollë publike, asnjë banjo publike, asnjë universitet dhe asnjë bibliotekë me mbi 600 libra.

image_pdf
Një shkrim tjetër i dobishëm  Mrekullia e përhapjes së Islamit
Tags:

Categories

Archives