Monday, 23/1/2017 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame
Tirana
0C

Që nga dita e mërkurë, 21 maj, lejohet shamija ne shkolla


Që nga dita e mërkurë, 21 maj, lejohet shamija ne shkolla


pd

Që nga dita e mërkurë, 21 maj, të gjitha vajzat që mbajnë mbulesën (shami), do t’u lejohet të ndjekin mësimin në shkolla.

Të premten më 16 maj, ministri i Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë, Ramë Buja, ka shfuqizuar Udhëzimin Administrativ Nr.6/2010, të cilin e kishte hartuar dhe nënshkruar ish-ministri i Arsimit, Enver Hoxhaj, i cili i ndalonte vajzat të bartin shaminë në shkolla që shkonin për të ndjekur mësimin.

Ky udhëzim është shfuqizuar nga ministri Buja, me urdhër të kryeministrit të Kosovës, Hashim Thaçi, pasi që këtë e kishte kush për koalicion parazgjedhor të vënë nga Ferid Agani shkruan Zeri.

image_pdf
Një shkrim tjetër i dobishëm  BIK: Qëndrimi i Presidentes i papranueshëm

Categories

Archives