Wednesday, 16/1/2019 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Problemet me tretjen e ushqimit – Trajtimi me terapin e kupave apo Hixhamen!Problemet me tretjen e ushqimit – Trajtimi me terapin e kupave apo Hixhamen!

Problemet me tretjen e ushqimit – Trajtimi me terapin e kupave apo Hixhamen!

Për secilin prej nesh, gjatë jetës, do të shfaqen probleme me tretjen e ushqimit, sidomos kur njerëzit hynë në fazën e moshës së mesme. Atëherë sëmundjet në sistemin e tretjes janë më të mundëshme për tu shfaqur.

Tretja e ushqimeve është e rëndësishme, ndodh që tretja jo e mirë të shkaktojë fryrje të barkut, shtim në peshë si dhe probleme të tjera që shkojnë deri në sëmundje të ndryshme.

Çfarë i shkakton?

Ushqimet e përditshme janë faktorët e jashtëm më të rëndësishëm që ndikojnë në procesin e tretjes. Sidomos ushqimet e papastra shkaktojë (dhimbje abdominale) dhimbje në bark dhe heqje barku. Edhe moti i ftohtë ndikon tek stomaku dhe zorrët. Edhe lodhja, puna gjatë natës, e të tjerë faktorë, shkaktojnë dhimbjen e barkut dhe diarrenë.”

Shpesh sot njerëzit mendojnë se garancia shëndetësore mbështetet tek ilaçe. Në fakt, një shumëllojshmëri e përbërësve farmaceutike dëmtojnë drejtpërdrejtë stomakun dhe të shkaktojë gastrit dhe gjithashtu ulcerën.

Pra problemet e përbashkëta gastrointestinale, nuk duhet të trajtohen me elemente farmaceutike, më mirë të mos përdoren fare ilaçe. Kjo është shumë e rëndësishme, terapia me e përsosur për probleme të tilla është trajtimi me terapin e kupave e cila është krejtësisht natyrale dhe pa ndonjë kunderindikacion!

Përzgjodhi dhe përshtati: inf.Qendresa Paqarizi( Hixhamiste e çertifikuar)