Monday, 23/1/2017 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame
Tirana
0C

Pjepri ndihmon kundër stresit!


Pjepri ndihmon kundër stresit!


pjepni

Një studim i shkencëtarëve francezë ka treguar se një enzimë e pranishme në pjepër mund të ndihmojë dukshem në luftën kundër stresit.

“Nutrition Journal” shkruan se bëhet fjalë për enzimën superoksid-dismutaza, e njohur për efektin antioksidues mbrojtës ndaj indeve të organizmit.

Rezultatet nga studimi kanë treguar se participantët të cilët kishin marrë kapsula me këtë enzimë, kishin shumë më pak simptoma të stresit dhe të lodhjes, në krahasim me ata të cilët kishin marrë placebo (kapsula të rrejshme).

Marrja e kësaj enzime kishte qenë e lidhur edhe me përqendrimin shumë më të mirë, zvogëlimin e irritabilitetit dhe përmirësimin e kualitetit të gjumit./PK/.

image_pdf
Një shkrim tjetër i dobishëm  Fruti i gjithëanshëm e cudibërës: Mango
Tags: ,

Categories

Archives