Wednesday, 16/1/2019 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Pierre Vogel-Salahuddini i GjermanisePierre Vogel-Salahuddini i Gjermanise

Pierre Vogel-Salahuddini i Gjermanise

Salahudini i Gjermanise


Ky njeri kur ecen rrugeve te Gjermanise, ndodhin mrekulli te cuditshme.
Eshte thirresi Islam me i suksesshem ne Gjermani.

Qe kur ishte 14 vjecar debatoi me nje prift katolik dhe ne debat e siper prifti katolik e pranoi haptazi qe Bibla ishte nje liber kryekeput i falsifikuar. Pas disa vitesh u takua me nje “deshmitar te jehovait” te cilin e pyeti; c’eshte qellimi i thirrjes tuaj? Deshmitari iu pergjigj; qellimi yne final eshte shkaterrimi i Islamit.” Kjo pergjigje beri qe Pierre Vogel te interesohej seriozisht per Islamin dhe e lexoi Kur’anin famelarte nga kaptina “Fatiha” deri te kaptina “En-nas”. Pas perfundimit te leximit, mbeti i mahnitur nga pershkrimi i cilesive Madheshtore te All-llahut te cilat definojne qarte monoteizmin Islam. Pas ketij Rasti Pierre Vogel pranon Islamin dhe qe atehere eshte thirresi me aktiv dhe me i sukseshem ne Gjermani nga i cili pranuan Islamin mbi 3 mije gjerman, tani njerezit atje e thirrin me nofken “Salahuddini i Gjermanise” duke aluduar ne “Clirimtar” Pas cdo ligjerate qe mban Pierre Vogel, me dhjetra gjerman perqafojne Islamin. Edhe kur shetitet rrugeve te gjermanise njerezit e takojne qofte edhe rastsisht dhe ne debate e siper shpesh ndodh qe pyetesit gjerman te pranojne Islamin edhe gjate nje dialogu te vetem dhe shume te shkurter. All-llahu i shtofte njerezit si ky vella i mrekullueshem.

Nga arabishtja: Zekerija Rushani.