Thursday, 21/2/2019 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Peshku bën mirë për trurinPeshku bën mirë për trurin

peshqit truri
Peshku bën mirë për trurin
Të hash peshk bën mirë për trurin dhe këtë gjë e kemi dëgjuar shpesh. Tashmë një studim i ri e ka përforcuar këtë mendim.
Shkencëtarët amerikanë zbuluan se dietat me mungesë vaji peshku në to bëjnë që truri ynë të plaket më shpejt. Vaji i peshkut përmban acide omega-3 dhe në mungesë të tyre janë vënë re probleme me kujtesën dhe mendime konfuze.

Mendohet se omega-3 që gjendet me shumicë në vajin e peshkut luan rol në rigjenerimin e qelizave të trurit.

Studimi është publikuar në revistën ‘Neurology’ dhe shton se sardelet dhe toni i peshkut përmbajnë më shumë omega-3.

Gjithashtu, vaji i peshkut rekomandohet nga mjekët edhe për parandalimin e sëmundjeve të zermrës.

Tags: