Monday, 25/6/2018 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Peshkopi homoseksual Kaçavenda ishte bashkëpunëtori UDB-së

Peshkopi homoseksual Kaçavenda ishte bashkëpunëtori UDB-së

peshkopiEdhe shërbimet vendase por edhe ato të huaja e kanë shënuar si “bartësi kresor i aktiviteteve homoseksuale në Kishën Ortodokse Serbe”.

Kaçavenda gjithashtu për 50 vite ka punuar si njeri i shëbimeve të huaja të cilat e kanë detyruar të punojë për ta me fotografi kompromituese dhe materjale të akteve të tija homoseksuale.

Ka qenë i regrutuar nga UDB-ja e atëhershme, kurse gjatë luftës në

Bosnjë për të kanë qenë të interesuar edhe shërbimet e këtij vendi por edhe forcat ndërkombëtare në veçanti ato amerikane që kanë qenë të stacionuara në Tuzllë, njofton albtime.

Njësia për krimet e luftë më vitin 2010, Kaçavenda ka qenë i trajtuar si ndihmës i akuzave për krimet e luftës.

Si bartës së akteve homoseksuale në kishën serbe përveç tij llogariten edhe peshkopi Filaret dhe peshkopi Pahomije që veç më janë gjykuar për kepërdorim të djelomoshave në Vranjë.

Kaçavenda ka qenë i akuzuar edhe për vrasjen e dhjakut Miliç Bllazhonoviç, me të cilin Kaçavenda ka pasur lidhje seksuale.

Prokuroria kantonale e Tuzllës, gjatë vitit 1994 ka ngritur akuzë kundër Kaçavendës për vrasjen e gruas së tij.

E gjithë afera kundër tij u ngrit kur u publikua një foto në mediat serbe se si puthej me një djalosh, kurse pak kohë më pas edhe një video që u dorëzua në KOS, kur Kaçavenda kishte marëdhënie seksuale me katër djelmosha./albtime/

Categories

Archives