Tuesday, 23/5/2017 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Për shërimin e zgjebes


Për shërimin e zgjebes


Për shërimin e zgjebes:

Një lugë me kokrra të zeza të ndrydhura, një filxhan me uthull të butë dhe një lugë e vogël me lëng të hudhrës, të gjitha këto përzihen dhe me këtë konponim lyhet vendi me zgjebe, pasi të jenë larguar qimet e vogla përreth dhe pasi të jetë ngacmuar [prerë] zgjeba.
Pastaj lidhet vendi i lyer dhe lihet ashtu i lidhur prej mëngjesit deri në mbrëmje.
Lyhet me vaj të kokrrës së zezë gjatë një jave.

Një shkrim tjetër i dobishëm  Për shërimin e shtangimit të fytyrës: [paralizës së fytyrës - Fascialis paralysis]

Categories

Archives