By November 14, 2012 3 Comments Lexo më shumë →

Për shërimin e dhembjes së dhëmbëve dhe mishit të tyre dhe dhembjeve të bajameve dhe fyti

Për shërimin e dhembjes së dhëmbëve dhe mishit të tyre dhe dhembjeve të bajameve dhe fytit:

Ka thënë Ibnul Kajjimi: Nëse zihet kokrra e zezë me uthull dhe pastaj shpërlahet goja me lëngun e përfituar nga zierja, ndihmon kundër dhimbjes së dhëmbëve nga të ftohtit. -Mënyra tjetër: Lëngu i përfituar nga vlimi i kokrrës së zezë përdoret duke e shpërlarë gojën, por edhe duke gargaritur, pastaj me vaj të kokrrës së zezë lyhet fyti prej anës së jashtme dhe bajamet nga ana e brendshme. Hahet një lugë me kokërr të zezë të zier duke e përtypur dhe gëlltitur kur është esëll.

Posted in: Sëmundjet

3 Comments on "Për shërimin e dhembjes së dhëmbëve dhe mishit të tyre dhe dhembjeve të bajameve dhe fyti"

Trackback | Comments RSS Feed

 1. dina says:

  Ku mundem te gjej kokerr te zez?! Ose ndryshe si i thuhet?!

  • F.Sab. says:

   Es selamu alejkum we rahmetullahi we berekatuhu,

   Moter e nderuar dhe e cmuar fara e zeze eshte nje fare e cila ndryshe quhet nigella sativa apo habet sewda, anglishte quhet black seed dhe kjo bime nga e cila merret farat rritet ne shtetet e lindjes se mesme dhe ka treguar veti te medha sheruese ne aspektin shkencor dhe gjithashtu na eshte udhezuar nga Islami qe ta perdorim. Kete mjet sherimi munde ta gjeni neper Librari Islame ne qytetet tuaja afer Xhamive kryesore. Munde ta gjeni ne forme te kokrrave, vajit, pluhurit , sapunit apo shamponit.

   Me rrespekt i juaji : Dr. Abdurrezak J. Sabedini

Post a Comment