Thursday, 15/11/2018 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Parandalimi i hemoroideveParandalimi i hemoroideve

hemoroidet

Parandalimi i hemoroideve

Për të parandaluar hemorroidet është shumë e rëndësishme të bëhet aktivitet i rregullt fizik dhe të shmanget pirja e duhanit dhe alkoolit. Sportet përmirësojnë funksionet trupore, në të njëjtën kohë forcojnë rajonin legenit.
Një dietë e ekuilibruar, e pasur me ujë dhe fibra ndihmon për të rregulluar funksionin e zorrëve, duke larguar një nga faktorët kryesorë të rrezikut.
Higjiena e mirë personale jo vetëm pengon hemorroidet, por edhe shumë sëmundje të tjera.