Wednesday, 19/12/2018 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Papa Frençesku: Priftërinjtë homoseksualë duhet të falenPapa Frençesku: Priftërinjtë homoseksualë duhet të falen

papa

Papa i Romës, Françesku deklaroi se homoseksualët duhet të integrohen në shoqëri. Sipas mendimit të tij, priftërinjtë me orientim homoseksual duhen falur, ndërsa mëkatet e tyre të harrohen.

“Nëse dikush është homoseksual, por kërkon Zotin, dhe ai ka synime të mira, kush jam unë që ta gjykoj atë?”, tha Papa.

Papa i Romës theksoi se në bazë të ligjeve të kishës vetë orientimi seksual nuk është ndonjë mëkat, në ndryshim nga kontaktet homoseksuale.

Paraardhësi i tij, Benedikti XVI është shprehur në mënyrë të përsëritur kundër priftërinjve me prirje homoseksuale. /Tg/