Saturday, 20/10/2018 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

ORKIDEJAORKIDEJA

salepi

ORKIDEJA (në popull e njohur si salep) – rrënjët e orkides janë të njohura si ushqyese dhe lëvizëse të fuqishme të epsheve. Kjo pije përgaditet ashtu që pluhuri i rrënjeve të orkidesë zhytet në pak ujë të ftohtë, pastaj zhytet në sasinë më të madhe të ujit të ngrohtë dhe zihet mire dhe lihet derisa të bashkohet. Pas kësaj merret me lugë në intervale të shpejta.