Quinta-feira, 23/5/2019 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Obligimet ndaj të moshuarveObligimet ndaj të moshuarve

1- Rrespekti ndaj të moshuarit.

2- Dhënia përparësi në fjalim.

3- Dhënia përparësi në ushqim e pije.

4- Lehtësimi për të moshuarin me zëvendësimin e tij në Haxh kur nuk ka mundësi për të kryer haxhin.

5- Lehtësimi ndaj të moshuarit me mosagjërim në muajin e Ramazanit nëse nuk ka mundësi dhe zëvendësimi i tij me ushqim ditor i një të vobekti.

6- Urdhri (që ka ardhur në hadith) për imamët që mos ta zgjasin namazin duke pasur parasysh gjendjen e të moshuarve.

7- Lejimi për gruan e moshuar e cila nuk shpreson martesë që të mos vëndojë mbulesën (shaminë) e ligjit Islam i cili obligon me atë jo të moshuarat.

8- Kanë përmendur dijetarët se ulja për pushim në namaz është e veçantë për të moshuarit.1

Autor: Shejh Abdulaziz Ibën Muhamed Es-Sed’han.
10390913_1517687905176377_4811339755630104658_n

 

(Visited 20 times, 1 visits today)
Top