Monday, 23/1/2017 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame
Tirana
0C

Nje mënyre se si Allahu ta pranon lutjen tënde


Nje mënyre se si Allahu ta pranon lutjen tënde


lutje

NJË MËNYRE SE SI ALLAHU TA PRANON LUTJEN TËNDE:

Është transmetuar nga Abdullah ibën Burejde El-Eslemij, e ai nga babai i tij; se Pejgamberi sal-lAllahu alejhi ue sel-lem e dëgjoi një njeri duke thënë:

“O Allahu im! Unë të lutem ty ngase Ti je Zoti i vetëm që meriton adhurimin, je i Vetmi dhe je Absoluti të Cilit i përgjërohet çdo kush, Ti je ai që nuk ke lindur askë dhe nuk je i lindur nga askush Dhe askush nuk është i barabartë (a i krahasueshëm) me Ty!

Atëherë Pejgamberi sal-lAllahu alejhi ue sel-lem tha: “Ky e luti Allahun me emrin e Tij më të madh, me të cilin nëse i kërkohet Atij, Ai jep, dhe nëse lutet me të Ai i përgjigjet lutjes.”

(Sahih në bazë të kritereve të Imam Muslimit)

image_pdf
Një shkrim tjetër i dobishëm  Llojet e syrit të keq magjepsës
Tags:

Categories

Archives