Segunda-feira, 20/5/2019 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Ngrënia e ushqimeve me vlera të pakta shkaktojnë sëmundje të ndryshmeNgrënia e ushqimeve me vlera të pakta shkaktojnë sëmundje të ndryshme

ushqime per lekure

– Shumica e sëmundjeve janë të lidhura me zakonet e papërshtatshme dietike. Më konkretisht nga:
– Ngrënia e ushqimit në krye të një shujte paraprake të patretur plotësisht
– Të ushqyerit e papërmbajtur; më tepër dhe mbi sasinë që i nevojitet trupit
– Ngrënia e ushqimeve me vlera të pakta ushqyese, të ngadalshme për tretje
– Ngrënia e shujtave që përbëhen prej ushqimeve të lloj-llojshme dhe të ndërlikuara (mund të jetë duke iu referuar ushqimeve shumë të pasura)
– Kur kjo bëhet zakon i vazhdueshëm, shkakton lloje të shumta të sëmundjeve, të cilat në të vërtetë janë shumica e sëmundjeve me të cilat preken njerëzit.

(Visited 7 times, 1 visits today)
Top