Sábado, 23/3/2019 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Ngazëlleni zemrat tuaja orë pas oreNgazëlleni zemrat tuaja orë pas ore
Agron Islami

Profeti Muhamed a.s. thoshte: “Ngazëlleni zemrat tuaja orë pas ore. Sepse zemrat lodhen, kur lodhen mërziten dhe kur mërziten verbohen”. Ndërkohë që krah Profetit të fisshëm Aliu r.a. thoshte: “Zemrat kërrusen siç kërrusen trupat. Prandaj, kërkoni për to ngazëllim”. Ebu Derdai njëri nga të urtët e tyre thoshte: “Do ta ngazëllej zemrën time me argëtime të pëlqyeshme që të jetë më e fortë për mua në arritjen e të vërtetës.” Poashtu Omeri r.a. kështu i përshkruante ata: “Janë një komunitet që qeshin e argëtohen paralel me gjendjen kur besimi spiritual në zemrat e tyre është më i thekur se kodrat.”

(Visited 2 times, 1 visits today)