Wednesday, 24/5/2017 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Nëse teshtinë më tepër se tri herë


Nëse teshtinë më tepër se tri herë


teshtima

Nëse teshtinë më tepër se tri herë atëherë ai nuk duhet të thotë Elhamdulil-lah ngase ajo është shenjë e ftohjes (apo flamë) dhe ate sipas hadithit:

Kur ndonjëri prej jush teshtin ai i cili është ulur pranë tij le të thotë: Jerhamukell-llah, e nëse teshtin më tepër se tri herë, atëherë ajo është ftohje dhe mos t’i thotë asgjë. (Transmeton Ebu Davudi në sunenin e tij shkurtimisht).

Një shkrim tjetër i dobishëm  Mos i mësoni fëmijët me gënjeshtra
Tags:

Categories

Archives