Sexta-feira, 24/5/2019 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Nëse do të qetësosh zemren, shpirtin, mendjen dhe fizikunNëse do të qetësosh zemren, shpirtin, mendjen dhe fizikun
Hoxhë Mustafa Tërniqi

Kur Profetit (alejhissalatu uessselam) i bën embargo të ashpër sa ishte në Mekë, më pas i vdiq edhe gruaja edhe xhaxhai i tij Ebu Talibi viti në të cilin ndodhi u quajt viti i pikëllimit. Pastaj Allahu i Lartësuar e qetësoi Profetin duke ia bërë të mundur brenda një nate të vizitonte Kudsin në Jeruzalem dhe prej aty në atë që quhet nata e israsë të vizitonte hapësirat qiellore dhe të shikonte mrekullitë hyjnore.

Nëse do të qetësosh zemren, shpirtin, mendjen dhe fizikun tënd lidhu me Krijuesin, jeto me të dhe për të e pastaj do shikosh e do ndjesh qetësinë e vërtetë që mund të arrijë njeriu në këtë botë.

 

(Visited 18 times, 1 visits today)
Top