Thursday, 13/12/2018 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

NËNA JOTE TË MOS PREZANTOJË NË DASËM NËSE DO QË TË MARTOHEM ME TY!NËNA JOTE TË MOS PREZANTOJË NË DASËM NËSE DO QË TË MARTOHEM ME TY!

NËNA JOTE TË MOS PREZANTOJË NË DASËM NËSE DO QË TË MARTOHEM ME TY!

Një i ri, me profesion mjek, shkon në shtëpinë e familjes së shokut ta kërkon dorën e vajzës së tyre, por vajzës pasi që ju sqarua gjendja e tij në tërësi, e kushtëzoi më një kusht të rëndë për tu martuar me të, që nëna e tij të mos prezantojë në dasmën e tyre!

Djali u hutua nga ky kusht dhe sdinte çfarë të bën. Mendoi një periudhë dhe e vendosi të këshillohet me një nga profesorët e tij universitar.

Shkoi në zyrë të tij dhe kur e takoi ia paraqiti rastin dhe profesori i habitur i tha: E pse ky kusht?!

U turpërua dhe i tha: Prindi më ka ndërruar jetë kur isha vetëm se njëvjeçar, e nëna ime, për të mbijetuar dhe për të më shkolluar ka punuar si punëtore e thjeshtë, i lante rrobat e njerëzve. Kjo e kaluar e saj më shkakton shumë probleme dhe unë tani dua të filloj një jetë të re!
Profesori i tha: E kam për ty një kërkesë të vogël… e ajo është që ti të shkosh në shtëpi dhe tia lash duart nënës tënde, e pastaj të nesërmen kthehu dhe takohemi dhe ta jap mendimin tim!

Me të vërtetë, kur shkoi në shtëpi kërkoi nga e ëma ti lajë duart e saj. Sa filloi tia lajë duart, nga pamja e tyre, i rrjedhën lotët! Ishte hera e parë që i vërejti se sa ishin rrudhë, dhe se në to ishin disa varrë dhe mavijosje dhe kur lageshin me ujë, nëna ndjente dhembje dhe kishte ethe!

Pasi që i lau duart e nënës, skishte durim ta prese të nesërmen dhe takimin me profesorin, po e mori telefonin dhe i telefonoi prindit të vajzës dhe i tha: Të falënderoj për çdo gjë, unë pasi që mendova mirë vendosa për çështjen time, e vendimi im është se, unë nuk do ta flijoj nënën time për hir të tashmes sime, sepse ajo e flijoi jetën e saj për hir të ardhmes sime!!

Nga arabishtja: Irfan JAHIU