Sunday, 20/1/2019 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame
Tirana
0C

Nëna e mrekullueshme i motivon fëmijët e saj Nëna e mrekullueshme i motivon fëmijët e saj -Kur u kthye Edisioni i vogël në shtëpi i tha nënës së tij: Kjo letër është nga drejtoria e shkollës.
Nënës së tij iu mbushen sytë me lot duke ia lexuar letrën të birit të saj të vogël, të cilën ia lexoi: “Djali juaj është gjeni, shkolla është e vogël për të dhe aftësitë e tij, prandaj mëso atë në shtëpi”.
Kaluan vite, vdiç e ëma Edisonit, i cili u bë shpikësi më i madh në historinë njerëzore.
Një ditë duke hulumtuar në trashigiminë e nënës së tij, ai gjeti një letër, teksti i të cilës ishte: “Biri juaj është shumë i paaftë (budalla), kështuqë prej nesër nuk hyn dot në shkollë”.
Kur e lexoi këtë Edisoni, qau gjatë, dhe e shkroi në ditarin e tij të jetës:
“Edisoni ka qenë fëmij i paaftë, mirëpo për shkak të nënës së tij të mrekullueshme është bë gjeni”.

(Motivoni fëmijët tuaj, ata mund të bëhen shumë të dobishëm për njerëzimin.)

Përktheu hoxhë Enis Cakaj