Quarta-feira’, 24/4/2019 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Në se harroj të them Bismilah në fillim të ushqimit, çka të bëj?Në se harroj të them Bismilah në fillim të ushqimit, çka të bëj?

ushqimi

Umer ibnu Ebi Selem r.anhuma thotë: “Isha fëmijë dhe nën mbikëqyrjen e Pejgamberit s.a.v.s. në shtëpinë e tij. Njëherë, para se t’ia fillojmë ushqimit, zgjata dorën në një enë të ushqimit, por Pejgamberi s.a.v.s. më tha: “Djalosh, thuaj ‘Bismillah’, përmende emrin e All-llahut, ha me dorën e djathtë dhe ha para vetes”.

Nëse ndonjëri prej jush gjatë ushqimit harron të thotë `Bismilah` le të thotë kur t`i kujtohet `Bismilahi euelihi ue ahirihi` – `Me emrin e Allahut në fillim dhe në mbarim. MUHAMEDI(salAllahu alejhi ue selem)

(Visited 30 times, 1 visits today)
Tags:
Top