Thursday, 30/3/2017 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame
Tirana
0C

Në burg një grup hakerësh britanikë


Në burg një grup hakerësh britanikë


Ata akuzohen se kanë shkaktuar miliona dollarë dëme në rrjetet kompjuterike të Sony-it, CIA-s dhe agjencive të tjera

Një grup hakerësh britanikë, djem rreth moshës 20 vjeçare,  ndodhen në burg nën akuzat se kanë shkaktuar miliona dollarë dëme në rrjetet kompjuterike të Sony-it, CIA-s dhe agjencive të tjera.

Një 18-vjeçar, që i përkiste këtij grupi prej 4 vetësh, u lirua, pasi gjykatësi e pezulloi dënimin e tij prej 20 muajsh.

Policia tha se katër të rinjtë, anëtarë të grupit të hakerëve të njohur si “Lulz-Sec”, vunë në rrezik informacionet personale të mijëra përdoruesve të internetit, gjatë një sulmi të rrezikshëm kibernetik në vitin 2011. Tre nga djemtë, morën dënime, që shkonin nga 2 vjet deri në 32 muaj burgim.zeriamerikes/

Një shkrim tjetër i dobishëm  Si ta instalojmë një Ruter “Wireless”

Categories

Archives