Saturday, 19/1/2019 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame
Tirana
0C

Muhamed AliuMuhamed Aliu

MUHAMED ALI

Shkruan: dr. Selman Aude

Muhamed Aliu shquhej me fuqinë e tij fizike e cila për një periudhë të gjatë e bëri atë hero botëror në boks, dhe në fund u godit me sëmundjen e pankirsonit e cila shpie në ngadalësimin e lëvizjeve të gjymtyrëve, në rëndimin e duarve dhe këmbëve, çrregullon barazpeshimin si dhe ndikon në kujtesë!

Muhamed Aliu nuk ishte vetëm një boksier, por edhe një urtar gjithashtu.

Tha: “në ring apo jashtë tij, nuk është e metë të rëzohesh për Tokë, por e metë është të mbetesh në atë gjendje”.

Jeta është ashtu siç ti e mendon. Ti je i madh në jetë, nëse e mendon vetën të atille.

E urreja çdo moment në ushtrim. Por i thoja vetes: mos u tërhiq, mbaji vuajtjet tani dhe jeto për gjithë jetën si hero!