Saturday, 16/2/2019 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame
Tirana
0C

Mos ua ndërprit fjalët të tjerëve, por dëgjoji ataMos ua ndërprit fjalët të tjerëve, por dëgjoji ata

Mos ua ndërprit fjalët të tjerëve,
por dëgjoji ata

Mos t’ua ndërpremë bisedën të tjerëve. I
Dërguari i Allahut, salallahu alejhi ue selem,
nuk ia ndërpriste folësit bisedën, derisa ai ta
mbaronte. Ai që e praktikon këtë veprim do
ta duan njerëzit, përkundër atij që flet
shumë dhe ua ndërpret bisedën të tjerëve.
Dëgjo për këtë krijesë të çuditshme, Ataun,
kur ai rrëfen për veten e na thotë: “Dikush
vinte dhe më tregonte një hadith, e dëgjoja
atë me vëmendje, sikur nuk e kisha dëgjuar
kurrë, edhe pse atë hadithin e kisha dëgjuar
para se ai të kishte lindur”