Segunda-feira, 25/3/2019 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Mos jeto në fantazira – puno,përpiqu dhe largoje pasivitetinMos jeto në fantazira – puno,përpiqu dhe largoje pasivitetin

Mos jeto në fantazira – puno,përpiqu dhe largoje pasivitetin

Dr Richard Cabot,profesor i mjekësisë në univerzitetin e Harvard-it në librin e tij të titulluar “Me çfarë jeton Njeriu”, thekson: ”Unë si mjek,ju këshilloj me punë si ilaçi më i sukseshëm për të sëmurët që ankohen nga krizat nervore,si rezultat i dyshimeve,luhatjeve dhe frikës.Pra,puna është për ne ajo që nga dhuron trimërinë,na bën të bazohemi në vetvete.Kjo e ka bërë Emersonin më madhështor.”

“E kur të kryhet namazi, atëherë shpërndahuni në tokë dhe kërkoni begatitë e All-llahut, por edhe përmendeni shpeshherë All-llahun, ashtu që të gjeni shpëtim.”(Xhuma,10)

George Bernard Shaw thotë:”Ndoshta sekreti i depresionit qëndron në atë kur fillon të mendosh rreth asaj se a je i lumtur apo jo.Mos u intereso për një mendim të tillë,por qëndro i angaszhuar në punë,ngase atëherë fillon gjaku të qarkullojë dhe truri të mendojë.Qëndro i lidhur me punë,ngase kjo është ilaçi më i mirë që ekziston mbi sipërfaqen e tokës.”

“Dhe thuaj: “Veproni, All-llahu do ta shohë veprën tuaj, edhe i dërguari i Tij e besimtarët,…” (Tevbe,105)

Romansieri britanik Benjamin Disraili thotë:”Jeta është shumë e shkurtë që të jetë e parëndësishme.”

“Ai thotë: “E sa vjet keni kaluar në tokë?” Ata thonë: “Kemi qëndruar një ditë ose një pjesë të ditës, pyeti ata që dinë numërimin!” Ai thotë: “Mirë e keni, sikur ta dishit, njëmend pak keni qëndruar!” (Muminun,112-113-114)

(Visited 6 times, 1 visits today)