Terça-feira, 26/3/2019 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

MjedraMjedra

Vendbanimi: Rritet më shumë si e kultivuar, por edhe në pyje.

Përshkrimi: Arrin lartësinë deri 2 m, ka rrënjë të forta, gjethe pendore, lule ngjyrë të bardhë, ndërsa fryti ngjyrë të kuqe.

Përdoret për shërimin e sëmundjeve të ndryshme të lëkurës, kundër kollit, pezmatimit të mishit të dhëmbëve etj.

Receta: Merret një grusht gjethe mjedre dhe përvëlohen në një litër ujë të posavluar. Ena e mbuluar lihet të qëndrojë një orë. Përdoret për plagë në lëkurë.

(Visited 12 times, 1 visits today)