Saturday, 25/3/2017 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Mjalt i pastër Sidrit malor(Z.zizyphus) me Propolis


Mjalt i pastër Sidrit malor(Z.zizyphus) me Propolis


mjalti
Hulumtimet shkencore tregojnë se mjalti ka efekte antiseptik, antibijotik, antibakterijal, antifungal. Në rast të përdorimit me propolis efekti rritet.

PËRDORIMI;

1) Aterosklerozis, hipertension, diabet, dhimbje të nyjeve dhe kundër shumë sëmundjeve tjera. Me efektin antioksidant, lufton dhe mbron trupin nga radikalet e lira.
2) Eshtë vërtetuar shkencëtarisht efekti antibakterial.
3) Me efektin anti-enflamatuar ndikon në mënyrë pozitive në Rheumatoid arthritis.
4) Rrit kapacitetin e sistemit imun, prodhon anti-gene të cilat ndihmojnë në eliminimin e qelizave kancerogjene.
5) Nuk tregon asnjë efekt anësor prandaj mund të përdoret pa asnjë hezitim.

Mënyra e përdorimit;
Mjalti natyral me propolis tek të rriturit dy lugë çaji kurse tek fëmijët një lugë në mëngjes dhe mbrëmje 30min para bukës.

Një shkrim tjetër i dobishëm  Si t'a përdorim mjaltin për sëmundje të caktuar?

Categories

Archives