Monday, 23/1/2017 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame
Tirana
0C

Miku im (Pejgamberi alejhi selam) më ka porositur


Miku im (Pejgamberi alejhi selam) më ka porositur


muhamedi alejhi selam

Prej Ebu Dherrit Allahu qoftë i kënaqur me të, transmetohet se ka thënë:
Miku im (Pejgamberi alejhi selam) më ka porositur të mos i shikoj ata që janë më lartë se unë (me pasuri, pozitë, shëndet etj.), por t’i shikoj ata që janë më poshtë se unë.
Më ka porositur t’i dua të ngratët dhe të rrij me ta.
Më ka porositur të sillem mirë me të afërmit dhe t’i vizitoj ata, edhe nëse ata më kthejnë shpinën.
Më ka porositur që të them të vërtetën, po edhe nëse ajo është e hidhur.
Po ashtu më ka porositur që sa më shumë të them:
LA HAULE VE LA KUVVETE IL-LA BIL-LAH, sepse ajo është një arkë me gjëra të çmuara nga arkat e Xhennetit.

image_pdf
Një shkrim tjetër i dobishëm  DISA IDE PËR TË ARRITUR DERI TEK LËMOSHA E VAZHDUESHME
Tags:

Categories

Archives