Sábado, 25/5/2019 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Mësyshi dhe shërimi i tij nga këndi islamMësyshi dhe shërimi i tij nga këndi islam

Pejgamberi alejhi selam ka thënë:

Mësyshi është realitet, nëse diçka i paraprinë “Kaderit” caktimit, i paraprinë mësyshi.

Luteni Allahun që t’u mbrojë nga mësyshi, sepse mësyshi është realitet.

E çfarë është mësyshi?

“Mësyshi është shikimi me urrejtje ose simpati i shoqëruar me shprehje vlerësimi, admirimi e lavdërimi. Shikim ky i cili mund të sjellë ndonjë dëm përsonit që është goditur nga mësyshi.”

Për t’a eliminuar këtë sëmundje tek përsoni që është goditur nga mësyshi, është e rekomanduar t’i lexohen këto pjesë të Kur’anit fisnik:

1. Sureja Jusuf, ajeti 67
2. Sureja Kalem, ajeti 51
3. Sureja Felek komplet (Ose Suren Ihlas “Kulhuvallahin” 7x, Felekin 7x dhe Nasin 7x)

Përgatiti: Ibrahim Beqiri

(Visited 25 times, 1 visits today)
Top