Saturday, 21/4/2018 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Muslimanët marrin në kontroll nje qytet me shumicë krishtere në Siri

Muslimanët marrin në kontroll nje qytet me shumicë krishtere në Siri

“Siq jemi në dijeni, dje [e diellë – 08 shtator 2013] në rrethinën e?? Damaskut?, është marrë nën kontroll një qytet (?Maulula?) që njihet si vend i shenjtë për të krishterët dhe që ka numrin e madh të popullsisë? krishtere? dhe ?kishave? në Siri.

Ajo që është mirë të ceket këtu, është disa gjëra që mediat anti-islame nuk e bëjnë publike. Më poshtë po ua sjellim disa urdhëra të prera të udhëheqësit të muxhahidëve dedikuar atyre luftëtarëve që operojnë brenda dhe përrreth qytetit:

“Ju dërgoj mesazh të gjithë Muxhahidave të frontit të Nusras në qytetet e çliruara të cilët kanë banorë të fesë krishtere siç është Maloula i cili njihet nga numri i shumtë i civilëve të krishterë dhe të kishave të tyre:

– Mos thyeni asnjërin prej kryqave apo ndonjë prej simboleve të shenjta krishtere,

– Kurrë mos abuzoni me të krishterë apo ti dëmtoni ata, përderisa dikush nga ata ju sulmon dhe shpall luftë ndaj jush, në atë rast, atë trajtojeni si armik,

– Kur mos e dëmtoni asnjërën prej murgeshave apo njerëzit e kishave, as mos abuzoni me ndonjërin prej pronave krishtere, çfarëdo që është ajo, qoftë edhe diçka shumë e vogël.”

Dhe përfundimi i gjithë kësaj: Islami ka rregull për t’gjithë!
Falënderojmë Allahun për këtë Islam!”

[K. B. – 09.09.2013, Prishtinë]

Categories

Archives