Segunda-feira, 20/5/2019 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Mendoni pozitivisht per te tjeretMendoni pozitivisht per te tjeret

* Nje grua, ulet ne ulesen e pare prane taksistit, edhe pse uleset mbrapa ishin te lira?!

** Nje burre, kalon pran xhamise, njerezit duke u falur, ai nuk e fale namazin?!

*** Kalova pran nje njeriu, e pershendeta, ai nuk ma ktheu pershendetjen?!

Atehere, pergjigje per keto tre raste!

* E para: gruaja e ulur ne ne taksi, ishte gruaja e taksistit.

** E dyte: parsoni qe nuk u fale, eshte falur ne xhamine tjeter.

** E treta: nuk te ka degjuar.

Njeri nga te paret ka thene: sikur njerin nga vellezerit e mi e shohe duke rrjedhe nga mjekrra rakija, do te them qe ndoshta ia ka hedhur dikush tjeter.

Sikur ta gjeje ndonj te ulur ne nje koder dhe thote: “ENE RABUKUMUL E’ALA” (Une jam zoti juaj me i larti), perseri do te mendoja qe ai eshte duke lexuar Kuran.

Pasha Allahun eshte veshtire ta njohesh nijetin e robit gjate veprimit te tij, e si mund ta dini njjetin e krijesave, shprehet Ibni Kajjimi.

Ne te shumten e rasteve, ti e shehe vetem nje pjese te fotografise, anadaj paramendoje edhe pjesen tjeter me pozitivitet. Keshtu qe mos t’i besh zullum njerezve.

Mendoni pozitivisht per te tjeret.

(huazim)

(Visited 10 times, 1 visits today)
Top